in

Andreja Slokar v soboto prvič na tekmi z rdečo majico

Slalom je najmočnejša disciplina Andreje Slokar. Foto: AP

Slovenke so se na Laponsko odpravile takoj po tekmi v Avstriji. V Leviju so v zadnjih dneh opravile nekaj dobrega slalomskega treninga in vse z veseljem pričakujejo prve tekme v tej disciplini v sezoni. Vsega skupaj bo v tej sezoni na sporedu deset slalomov, vključno z olimpijskim v Pekingu.

Prenos na TV SLO 2 in MMC-ju!
Prvi vožnji se bosta oba dneva začeli ob 10.30, finalni ob 13.30. Prenos bo na TV SLO 2 in MMC-ju.

Na štartu bodo vse najboljše. Lani je na obeh tekmah v Leviju zmagala Slovakinja Petra Vlhova, ki je zaradi priprav na letošnji slalomski uvod izpustila paralelno tekmo v Lechu. V karavano se vračata tudi Mikaela Shiffrin in Wendy Holdener. Krog favoritinj zaključuje v prejšnji sezoni najboljša slalomistka Katharina Liensberger.

Lani je bila v Leviju od Slovenk najboljša Bucik, dvakrat 16., točke je osvojila tudi Dvornik z 28. mestom.

Slokar na Finskem še ni tekmovala. “Poleti sem veliko trenirala slalom in sem se res počutila suvereno. Konkretno si rezultatskih ciljev ne maram postavljati, saj potem pozabim smučati. Vse, kar si želim, je to, da bi ponovila vožnje s treningov in s tem bodo prišli tudi rezultati. To me sploh ne skrbi,” je dejala Slokar. 24-letna Ajdovka je najvišje v slalomu svetovnega pokala posegla konec sezone v Lenzerheideju, ko je bila osma. Nase je že prej opozorila na svetovnem prvenstvu februarja v Cortini d’Ampezzo s petim mestom.

Zmagovalkam tekem v Leviju pripada severni jelen, ki sicer ostane na Laponskem. Največ jih ima Shiffrinova, in sicer štiri: Rudolpha (2013), Svena (2016), Mr. Gruja (2018) in Ingemarja (2019).