in

Andreja Slokar kljub uspehu v Lechu pravi, da se po padcu forme “počasi sestavlja”

Vse od časov Tine Maze Slovenija ni imela tekmovalca v rdeči majici vodilnega v skupnem seštevku svetovnega pokala. Ta čast bo v soboto pripadla Andreji Slokar. Foto: EPA

V lanski sezoni je bila zmagovalka slalomskega seštevka Avstrijka Katharina Liensberger. V soboto bo imela številko 6. Foto: Reuters

V lanski sezoni je bila zmagovalka slalomskega seštevka Avstrijka Katharina Liensberger. V soboto bo imela številko 6. Foto: Reuters

Finsko prizorišče je že tradicionalno prva postaja slalomistk v sezoni. Letos bosta na severu Finske dve ženski tekmi in nobene moške. V boju za severnega jelena naj bi bile predvsem vse tri, ki so se lani borile za mali globus, torej Katharina Liensberger, Mikaela Shiffrin in Petra Vlhova, vse drugo bi bilo veliko presenečenje, seveda tudi zmaga Andreje Slokar, ki ima na stavnicah kvoto 34.

Andreja Slokar bo v rdeči majici vodilne v svetovnem pokalu nastopila kmalu za elitno sedmerico ‒ s številko 11, medtem ko je Ana Bucik na žrebu dobila številko 15.

Andreja Slokar v napetem finalu paralelne tekme do prve zmage v karieri

Andreja Slokar je v izjavi za Val 202 zvenela presenetljivo črnogledo in poudarja, da ni v najboljši formi: “Ne vem. Vsak dan smučam bolje, sem pa imela v zadnjem mesecu padec forme in se počasi sestavljam. Poleti sem smučala res dobro, potem pa sem na enem od treningov padla in se udarila v glavo, zato se ne počutim najbolj suvereno. V lanski sezoni sem na treningih pred tekmo smučala res slabo in me je že malo grabila panika. Potem sem na tekmi le smučala precej bolje.”

Tudi Boštjan Božič, trener Andreje Slokar, umirja pričakovanja: “Še vedno ni tekmovalka, da bi kar serijsko zmagovala. Ni še dolgo v svetovnem pokalu. V Leviju bo tekmovala prvič, je pa tudi smučala prejšnji teden. Zanjo bo to nekaj novega.”

Tekma se bo začela ob 10.30, finale bo ob 13.30. Prenos na TV SLO 2 in na MMC-ju.

Od Slovenk bosta nastopili še Meta Hrovat in Neja Dvornik.

Na zadnjem slalomu lanske sezone je v Lenzerheideju zmagala Katharina Liensberger, od Slovenk pa je bila najboljša Andreja Slokar, osma.

Štartna lista:       
 1 K. LYSDAHL     NOR
 2 P. VLHOVA      SLK
 3 M. SHIFFRIN     ZDA
 4 W. HOLDENER     ŠVI
 5 L. DÜRR       NEM
 6 K. LIENSBERGER   AVT
 7 M. GISIN      ŠVI
 8 P. MOLTZAN     ZDA
 9 S. HECTOR      ŠVE
10 C. MAIR       AVT
11 A. SLOKAR      SLO
12 L. ST-GERMAIN    KAN
13 A. SWENN LARSSON  ŠVE
14 M. DUBOVSKA     ČEŠ
15 A. BUCIK      SLO
41 M. HROVAT      SLO
58 N. DVORNIK     SLO