in

Ana Gros vidi tudi pomankljivosti Rusinj

Rusinje vodi stara znanka iz Krima Ljudmila Bodnjeva. Foto: EPA

Rusinje so tako kot Francozinje v drugi del tekmovanja prenesle po štiri točke. V polfinale se uvrstita prvi dve reprezentanci iz skupine, tako da bi bilo vse razen napredovanja Rusije in Francije ogromno presenečenje.

Rusinje vodi nekdanja krožna napadalka Krima Ljudmila Bodnjeva. V predtekmovanju so najprej premagale Kamerun s 40:18, nato Poljsko s 26:23, v odločilni tekmi za prvo mesto pa še Srbijo z 32:22.

Rusija je rokometna velesila. Sam se vedno veselim tekem z njo. Naše rokometašice že imajo izkušnje z igranjem proti Rusinjam, v zadnjem obdobju v prvi vrsti igralke Krima, ki so odigrale dve sijajni tekmi s CSKA, slednji pa daje številne reprezentantke. Dobro poznajo tudi rokometašice drugega uspešnega kluba iz Rostova. Strokovni štab je že pripravil analize vseh tekmic, ki nas čakajo v drugem delu. Rusinje so absolutne favoritinje tekme in ena izmed reprezentanc, ki kandidira za najvišja mesta. Na tej tekmi lahko popravimo vtis, ki smo ga pustili na tekmi s Francijo. To bo tudi ena izmed nalog na naslednjih tekmah, na katerih želimo prikazati bolj umirjeno igro, biti bolj osredotočeni na zadane naloge in na koncu napraviti rezultat, s katerim bomo zadovoljni,” je pred tekmo povedal slovenski selektor Dragan Adžić.

Rusija je rokometna velesila, čaka nas zahtevna tekma. Tako kot za vse je tudi za Rusinje igranje za reprezentanco velika čast. To je še kako opazno, gre za vrhunec kariere teh igralk. Kljub temu, da so tekmice favoritke, niso nepremagljive. Imajo mlado ekipo, z nekoliko manj izkušenimi igralkami in morda lahko v tej smeri iščemo svoje priložnosti,” je dejala prva zvezdnica slovenske reprezentance in igralka CSKA Ana Gros.

SKUPINA 1, Granollers

Četrtek ob 15.30:
SLOVENIJA – RUSIJA
Prenos na TV SLO 2 in MMC-ju.

Ob 18.00:
ČRNA GORA – SRBIJA

Ob 20.30:
FRANCIJA – POLJSKA

Lestvica:             
FRANCIJA     2 2 0 0 53:37 4
RUSIJA      2 2 0 0 58:45 4
SLOVENIJA     2 1 0 1 46:47 2
SRBIJA      2 1 0 1 47:53 2
POLJSKA      2 0 0 2 44:51 0
ČRNA GORA     2 0 0 2 37:52 0
Adžić: Dekleta niso več pod pritiskom in to moramo izkoristiti