in

Ana Gros vidi tudi pomanjkljivosti Rusinj; konec turnirja za Branko Zec

Rusinje vodi stara znanka iz Krima Ljudmila Bodnjeva. Foto: EPA

Rusinje so tako kot Francozinje v drugi del tekmovanja prenesle štiri točke. V četrtfinale se uvrstita prvi dve reprezentanci iz skupine, tako da bi bilo vse razen napredovanja Rusije in Francije ogromno presenečenje.

Rusinje vodi nekdanja krožna napadalka Krima Ljudmila Bodnjeva. V predtekmovanju so najprej premagale Kamerun s 40:18, nato Poljsko s 26:23, v odločilni tekmi za prvo mesto pa še Srbijo z 32:22.

Rusija je rokometna velesila. Sam se vedno veselim tekem z njo. Naše rokometašice že imajo izkušnje z igranjem proti Rusinjam, v zadnjem obdobju v prvi vrsti igralke Krima, ki so odigrale dve sijajni tekmi s CSKA-jem, slednji pa daje številne reprezentantke. Dobro poznajo tudi rokometašice drugega uspešnega kluba iz Rostova. Strokovni štab je že pripravil analize vseh tekmic, ki nas čakajo v drugem delu. Rusinje so absolutne favoritinje tekme in ena izmed reprezentanc, ki kandidira za najvišja mesta. Na tej tekmi lahko popravimo vtis, ki smo ga pustili na tekmi s Francijo. To bo tudi ena izmed nalog na naslednjih tekmah, na katerih želimo prikazati bolj umirjeno igro, biti bolj osredotočeni na zadane naloge in na koncu narediti rezultat, s katerim bomo zadovoljni,” je pred tekmo povedal slovenski selektor Dragan Adžić.

Rusija je rokometna velesila, čaka nas zahtevna tekma. Tako kot za vse je tudi za Rusinje igranje za reprezentanco velika čast. To je še kako opazno, to je vrhunec kariere za te igralke. Čeprav so tekmice favoritke, niso nepremagljive. Imajo mlado ekipo z nekoliko manj izkušenimi igralkami in morda lahko v tej smeri iščemo svoje priložnosti,” je dejala prva zvezdnica slovenske reprezentance in igralka CSKA-ja Ana Gros.

Branka Zec ima zlomljeno roko

Iz Španije je prišla tudi slaba novica. Vratarka Branka Zec je morala zaradi zloma roke in poškodovanih vezi palca na levi roki končati prvenstvo. V Španijo sta bili dodatno vpoklicani Živa Čopi in Manca Jurič.

Branka je praktično celotno tekmo proti Angoli odigrala s težko poškodbo palca. Izredno smo ji hvaležni za to. Sredine preiskave so pokazale, da bi bilo tveganje ob nadaljevanju nastopov enostavno preveliko in da mora predčasno končati nastope. Sedaj imamo na golovi črti na voljo Amro Pandžić in Majo Vojnovič,” je pojasnil Adžić.

SKUPINA 1, Granollers

Četrtek ob 15.30:
SLOVENIJA – RUSIJA
Prenos na TV SLO 2 in MMC-ju.

Ob 18.00:
ČRNA GORA – SRBIJA

Ob 20.30:
FRANCIJA – POLJSKA

Lestvica:             
FRANCIJA     2 2 0 0 53:37 4
RUSIJA      2 2 0 0 58:45 4
SLOVENIJA     2 1 0 1 46:47 2
SRBIJA      2 1 0 1 47:53 2
POLJSKA      2 0 0 2 44:51 0
ČRNA GORA     2 0 0 2 37:52 0
Adžić: Dekleta niso več pod pritiskom in to moramo izkoristiti