in

Afera lažna potrdila: Šlo naj bi za upokojenega lenarškega specialista ter ptujskega zasebnika

Pridržana zdravnika naj bi v nekaj letih neupravičeno izdala več kot 10 tisoč zdravniških spričeval, v zadnjem obdobju pa še okoli 100 različnih covidnih potrdil. S tem sta zaslužila več kot milijon evrov.

Foto: BoBo

Kot je sicer danes poročal Večer, je direktor Jožef Kramberger pojasnil, da so pri njih “opravili informativni razgovor v povezavi z nekdanjim zaposlenim zdravnikom”.

Na Policijski upravi Maribor so za STA danes pojasnili, da osumljena še nista bila prepeljana pred dežurnega preiskovalnega sodnika in sta še vedno v policijskem pridržanju. Glede njune identitete in tega, od kod prihajata, so še naprej skrivnostni, sumijo pa ju zlorabe uradnega položaja ali uradnih pravic oziroma dajanja in jemanja podkupnine.

Policija pridržala dva zdravnika, ki sta z lažnimi potrdili zaslužila več kot milijon evrov

Večer je neuradno, a iz zanesljivih virov izvedel, da so kriminalisti prišli v lenarški zdravstveni dom, po besedah direktorja Krambergerja pa so pri njih “opravili informativni razgovor v povezavi z nekdanjim zaposlenim zdravnikom”.

“Poudarjam, da če bi se izkazalo, da gre za kaznivo dejanje, v katero bi bil vpleten kateri koli sodelavec ZD-ja Lenart, bomo nemudoma ustrezno ukrepali. Dodam še lahko, da po nam znanih informacijah zoper ZD Lenart ne poteka nobena preiskava in tudi ni podan sum, da bi pri tem sodeloval kateri koli zaposleni v našem zdravstvenem domu,” je časniku povedal Kramberger.

Večer je sicer od virov blizu policije neuradno izvedel, da so kriminalisti v omenjeni zavod prišli preverit licenco za delo na področju medicine dela, prometa in športa za enega izmed zdravnikov, ki v tem zdravstvenem domu sicer res ni zaposlen, saj je že upokojen, a naj bi z zavodom sodeloval pogodbeno. Kriminalisti so njegovo licenco zasegli in dokaz zapečatili.
Kot še poroča časnik, naj bi se v preiskavi znašel še zdravnik s ptujskega območja, ali sta omenjena prav zdravnika, ki so jima policisti odvzeli prostost, pa za zdaj še niso dobili potrditve.

Sicer pa Večer še dodaja, da so v dalj časa trajajoči preiskavi policisti naleteli tudi na vsaj enega svojega sodelavca. V koruptivne posle, povezane z lažnimi potrdili, naj bi se namreč vpletel eden izmed uniformiranih policistov, ki je delal na mariborski prometni policijski postaji, a naj bi iz krivdnih razlogov službo medtem že izgubil.