in

800 kilogramov eksploziva prevažal z odprtimi vrati

Celjski policisti so včeraj zjutraj ustavili voznika kombija, ki so se mu med vožnjo odprla zadnja vrata. Ob kontroli so ugotovili, da je voznik prevažal več kot 800 kilogramov eksploziva, ob tem pa so opazili več nepravilnosti, zato bodo uvedli prekrškovni postopek.

Policisti so med kontrolo prometa na avtocesti na odseku med Arjo vasjo in Šempetrom opazili kombi, ki so se mu med vožnjo odprla zadnja vrata tovornega prostora. Voznika so ustavili, saj je obstajala nevarnost, da bo tovor padel iz vozila, ob pregledu pa so ugotovili, da je voznik imel naloženo več kot 800 kilogramov eksploziva.

Voznik je prevažal razstrelivo Emulex in Poladyn, električne detonatorje in 250 metrov vžigalne vrvice, ki se uporabljajo pri miniranju v kamnolomih.

Foto : PU Celje
Vinjeta
studio

Ugotovili več nepravilnosti

Poleg tehnične neurejenosti vozila, zaradi katere so se odprla vrata tovornega prostora, so policisti ugotovili še druge nepravilnosti. Med drugim malomarnost pri nalaganju in pritrjevanju tovora ter neskladje med prevozom in izdanim dovoljenjem za prevoz eksploziva.

Pri prevozu eksploziva so zaradi zagotavljanja varnosti v cestnem prometu posebej predpisane zahteve, ki pa jih voznik in pravna oseba nista zagotovila. Zoper voznika, pravno osebo in odgovorno osebo pravne osebe, so policisti zato uvedli prekrškovni postopek.

Eksploziv kombi
Foto : Pu Celje

Oznake