in

350 delavcev Revoza naj bi v prihodnjih mesecih izgubilo delo

Tovarna Revoz v Novem mestu. Foto: BoBo

Odpovedi še niso izdali nobenemu zaposlenemu, sicer pa glede tega še usklajujejo in pripravljajo sezname, je za povedala vodja Revozove službe za komuniciranje Nevenka Bašek Zildžović. Kot je dodala, bodo število zaposlenih prilagajali v prihodnjih mesecih, prehod na poldrugo izmeno pa bo dnevno proizvodnjo zmanjšal s 650 na 480 vozil.

Revozovo proizvodnjo letos bremenijo razmere v avtomobilski industriji, ki se spopada s pomanjkanjem polprevodnikov oz. čipov, pa tudi drugimi težavami. Te so bodisi povezane s pandemijo covida-19 bodisi se pojavljajo na trgu sestavnih delov in surovin, je dodala Bašek Zildžović. Po zadnjih zaustavitvah je sicer oskrba v Revozu tekoča.

Načrtovano zmanjšanje obsega proizvodnje od sredine novembra so v podjetju napovedali oktobra. S tem ukrepom naj bi bilo prizadetih približno 350 zaposlitev, vodstvo podjetja pa se je zavezalo, “da bo skupaj z zavodom za zaposlovanje in partnerskimi agencijami sodelavcem, ki bodo zapustili podjetje, pomagalo pri iskanju nove zaposlitve na trgu, ki sicer beleži veliko povpraševanje po zaposlenih”.

Revoz je moral zaradi omenjene krize letos večkrat prekiniti proizvodnjo, da bi ohranili konkurenčnost, pa je bilo vodstvo primorano prilagoditi obratovanje tovarne v Novem mestu, so še zapisali.

Revoz sicer v približno dveh tretjinah kot edina Renaultova tovarna izdeluje model twingo. Izdelujejo še električni twingo ter modela clio in električni smart. Običajno je dnevno izdelal nekaj več kot 700 vozil, zaposluje pa nekaj več kot 2400 ljudi.